Μαζικοί Πυροβολισμοί ∙ Δεκαεπτά Νεκροί Σε Απομακρυσμένη Πόλη της Νοτίου Αφρικής

Μαζικοί Πυροβολισμοί ∙ Δεκαεπτά Νεκροί Σε Απομακρυσμένη Πόλη της Νοτίου Αφρικής
Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μαζικούς πυροβολισμούς στην απομακρυσμένη πόλη Lusikisiki, στην περιοχή Ανατολικού Cape της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με αναφορές, η αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες του φονικού. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 12 γυναίκες και ένας άνδρας σε μια τοποθεσία, ενώ τρεις γυναίκες και ένας άνδρας σε μια δεύτερη τοποθεσία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα θύματα ήταν όλοι συγγενείς και γείτονες, συγκεντρωμένοι σε σπίτια για να συμμετάσχουν σε παραδοσιακή τελετή πένθους. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, οδηγώντας σε μία εξαιρετικά σοκαριστική κατάσταση για την κοινότητα που τώρα βρίσκεται σε τρομοκρατία.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανέφερε ότι υπάρχει και ένα 18ο θύμα, το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι υπουργοί και ο επίτροπος της αστυνομίας αναμένονται να δώσουν εθνική ενημέρωση το Σάββατο το μεσημέρι. Ο τοπικός δήμαρχος του Ingquza Hill, Nonkosi Pepping, υπενθύμισε την τραγικότητα του συμβάντος δηλώνοντας: «Οι ένοπλοι ήρθαν και πυροβόλησαν τυχαία, σκοτώνοντας τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών».

Πηγή: newsbomb.gr