Ο καταστροφικός τυφώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα αφήνοντας πίσω του θλίψη και καταστροφή

Ο καταστροφικός τυφώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα αφήνοντας πίσω του θλίψη και καταστροφή
Ο τυφώνας Μίλτον, που πλήττει τη Φλόριντα από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), θεωρείται ο πιο ισχυρός που έχει χτυπήσει την περιοχή εδώ και έναν αιώνα. Με το φως της ημέρας να ανατέλλει, οι πληγέντες από την καταστροφή περιοχές άρχισαν να εκτιμούν τις ζημιές που υπέστησαν. Δυστυχώς, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω ανεμοστρόβιλου που ισοπέδωσε περισσότερα από 125 σπίτια στην κομητεία Σαιντ Λούσι, στη νοτιοανατολική Φλόριντα, ενώ οι μεταφορές στο νοσοκομείο είναι πολλές.

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που ισοδυναμούν με μήνες βροχής έπεσαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Ο τυφώνας Μίλτον ξεκίνησε από τη βορειοανατολική πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και στη συνέχεια μετακινήθηκε προς το Μεξικό, όπου ενισχύθηκε σημαντικά. Ακολούθως, κατευθύνθηκε προς την ανατολική ακτή της Αμερικής, με αποτέλεσμα σφοδρές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.

Η πορεία του τυφώνα αναμένεται να συνεχιστεί με κατεύθυνση τη Φλόριντα, και σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα “σβήσει” περίπου στο σημείο από όπου ξεκίνησε, ολοκληρώνοντας έναν καταστροφικό κύκλο.

Πηγή: newsbomb.gr