Ο Θάνατος του Γιαχία Σινουάρ και οι Αδιευκρίνιστες Συνθήκες του Πυροβολισμού

Ο Θάνατος του Γιαχία Σινουάρ και οι Αδιευκρίνιστες Συνθήκες του Πυροβολισμού
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα με τον θάνατο του αρχηγού της, Γιαχία Σινουάρ. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Ράφα, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Μέσω των δήλωσεών του, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις τους επιχείρησαν σε περιοχές όπου υπήρχαν πληροφορίες για υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χαμάς.

Ο διευθυντής του ισραηλινού ινστιτούτου ιατροδικαστικής, Τσεν Κούγκελ, αποκάλυψε στους New York Times ότι ο Σινουάρ είχε λάβει τραυματισμούς στον πήχη του δεξιού του χεριού κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους ισραηλινούς στρατιώτες. Παρά την τυλίξιμο του χεριού του με ηλεκτρικό καλώδιο, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να τον στηρίξει, μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση και τελικά δέχθηκε μια θανατηφόρα σφαίρα στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν το Σινουάρ εν μέσω άλλων τρομοκρατών που κινούνταν σε γειτονικές περιοχές. Ο αρχηγός της Χαμάς επιτέθηκε μόνος του σε ένα κτίριο, όπου και τραυματίστηκε, έχοντας μαζί του ένα πιστόλι και μια αξία σε μετρητά που ξεπερνούσε τους 10.000 δολάρια.

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι η τρέχουσα κατάσταση προμηνύει σημαντικές εξελίξεις, με πολλούς αναλυτές να σημειώνουν τη σημασία του θανάτου του Σινουάρ στην πορεία των γεγονότων στη Λωρίδα της Γάζας. Η πιθανότητα διάδοχου, όπως ο Χαλίλ αλ-Χάγια, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την μελλοντική κατεύθυνση της Χαμάς και τις σχέσεις της με άλλες χώρες, όπως το Ιράν.

Πηγή: newsbomb.gr