Ο θάνατος του Κουβανού τραγουδιστή El Taiger από βίαιο έγκλημα σοκάρει τη μουσική κοινότητα

Ο θάνατος του Κουβανού τραγουδιστή El Taiger από βίαιο έγκλημα σοκάρει τη μουσική κοινότητα
Ο Κουβανός καλλιτέχνης El Taiger, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Jose Manuel Carbajal Zaldivar, βρέθηκε νεκρός χθες, σε ηλικία 37 ετών, μετά από ένα «ανούσιο βίαιο έγκλημα». Η τραγική είδηση ήρθε σχεδόν μια εβδομάδα αφότου είχε ανακαλυφθεί σε ένα αυτοκίνητο στη γειτονιά Allapattah του Μαϊάμι, με σοβαρά τραύματα στο μέτωπο. Ακολουθώντας την ανακοίνωση του θανάτου του, η οικογένειά του δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τιμηθεί η μνήμη του και να γιορταστεί η μουσική του κληρονομιά.

Ο El Taiger μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Jackson Memorial σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση», όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι, Μανουέλ Μοράλες. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, φέρνοντας λίγα λουλούδια και ακούγοντας τη μουσική του, εκδηλώνοντας τη θλίψη και την υποστήριξή τους προς τον καλλιτέχνη.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο El Taiger μπορεί να πυροβολήθηκε σε άλλο σημείο και να μεταφέρθηκε κοντά στο νοσοκομείο. «Είμαστε σίγουροι ότι δεν συνέβη στη γωνία που βρέθηκε το αυτοκίνητο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι. Μετά την έρευνα, ένας άνδρας αναζητείται από τις αρχές για να παρασχεθεί πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Στο SUV που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος ο El Taiger, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης δύο γαλόνια βενζίνης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το περιστατικό είχε πολύ αίμα μέσα στο αυτοκίνητο, γεγονός που ενισχύει την υποψία ότι κατέληξε εκεί μετά από μια βίαιη επίθεση.

Ο El Taiger είχε μια περίπλοκη ιστορία, καθώς είχε συλληφθεί νωρίτερα φέτος για διάφορα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής ναρκωτικών και της ένοπλης ληστείας. Παρόλο που αντιμετώπιζε νομικά προβλήματα, οι θαυμαστές του τον θεωρούσαν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που συνδύαζε τη μουσική του με την κοινωνική αλλαγή.

Πηγή: newsbomb.gr