Πλημμύρες προκαλούν σοβαρές καταστροφές στη νότια Γαλλία με δραματικές εικόνες από τη Μπαγιόν

Πλημμύρες προκαλούν σοβαρές καταστροφές στη νότια Γαλλία με δραματικές εικόνες από τη Μπαγιόν
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζουν έναν άνδρα να κωπηλατεί στη πλημμυρισμένη Μπαγιόν, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ποταμός Nive υπερχείλισε, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες στην πόλη.

Χθες, οι μεγάλες πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα ζημιές και διακοπές ρεύματος σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής Γαλλίας, εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France προχώρησε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για πλημμύρες σε έξι νομούς νότια της Λιόν, η οποία στη συνέχεια υποβαθμίστηκε σε «πορτοκαλί», υποδεικνύοντας ότι η στάθμη των υδάτων αναμένεται να μειωθεί.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ανιές Πανιέ-Ρινασέ, δήλωσε σε συνέντευξή της στο BFM TV ότι σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας Αρντές καταγράφηκαν 700 χιλιοστά βροχής μέσα σε 48 ώρες, ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που πέφτει σε διάστημα ενός έτους στο Παρίσι. Οι εικόνες που μεταδίδονται από γαλλικούς ειδησεογραφικούς σταθμούς αποτυπώνουν αυτοκίνητα και οδικές πινακίδες να παρασύρονται από τα νερά, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μεταμορφώθηκε σε χείμαρρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την αποστολή 1.500 επιπλέον πυροσβεστών στις πληγέντες περιοχές, προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Πηγή: newsbomb.gr