Στενές Σχέσεις του Πρίγκιπα Ουίλιαμ με τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες πριν την Επιστροφή της Κέιτ

Στενές Σχέσεις του Πρίγκιπα Ουίλιαμ με τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες πριν την Επιστροφή της Κέιτ
Πριν από την επιστροφή της Κέιτ, η οποία είχε καιρό να εμφανιστεί λόγω της πάθησής της από καρκίνο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε μία κρυφή συνάντηση με τη βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών, MI6. Αυτή η μυστική επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα και μόνο αργότερα καταγράφηκε στην Εγκύκλιο της Αυλής, τον ημερήσιο κατάλογο των επίσημων υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας. Στην καταχώριση σημειωνόταν απλά ότι ο πρίγκιπας είχε επισκεφθεί τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες ή τοποθεσία.

Η MI6 είναι υπεύθυνη για τη συλλογή πληροφοριών σε διεθνές επίπεδο και την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου από εξωτερικούς κινδύνους. Ο Ουίλιαμ είχε επισκεφθεί στο παρελθόν την υπηρεσία αυτή, με την οποία υπάρχουν στενοί δεσμοί της βασιλικής οικογένειας. Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν επίσης συμμετάσχει σε παρόμοιες συναντήσεις, ενώ το 2019, ο Ουίλιαμ συμμετείχε για τρεις εβδομάδες σε εκπαιδευτικά προγράμματα με όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της MI6.

Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του στην MI6, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μελέτησε το δίκτυο κατασκόπων και τη λειτουργία των υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες για τη συλλογή ξένων πληροφοριών. Ένας εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Ουίλιαμ είχε την ευκαιρία να δει πώς το προσωπικό της υπηρεσίας εντοπίζει τις ευκαιρίες και διαχειρίζεται κινδύνους που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την οικονομία.

Οι εκπαιδευτικές του ασκήσεις περιλάμβαναν επίσης την εργασία του με την MI5, εστιάζοντας στον τρόπο διεξαγωγής αντιτρομοκρατικών ερευνών και την ανάλυση απειλών, ενώ η τρίτη εβδομάδα του πέρασε στο GCHQ στο Cheltenham, όπου συμμετείχε στην παροχή πληροφοριών για την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ουίλιαμ περιέγραψε την εμπειρία του ως ταπεινωτική, λέγοντας: «Η εργασία μέσα στις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών είναι κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια. Οι άνθρωποι αυτοί, που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα, εργάζονται αθόρυβα και συχνά δεν μπορούν να μοιραστούν τις δραστηριότητές τους ούτε με τα αγαπημένα τους πρόσωπα». Τόνισε την ευγνωμοσύνη που νιώθει προς αυτούς τους επαγγελματίες, οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά για την ασφάλεια της χώρας.

Πηγή: newsbomb.gr