Συμμορία Υγειονομικών Σκότωσε 12 Βρέφη Σε Νοσοκομεία της Τουρκίας

Συμμορία Υγειονομικών Σκότωσε 12 Βρέφη Σε Νοσοκομεία της Τουρκίας
Μια εγκληματική οργάνωση που αριθμεί 47 μέλη από τον τομέα της υγείας αποκαλύφθηκε στην Τουρκία, καθώς φέρεται να προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 12 βρεφών μέσα σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις αρχές, οι ύποπτοι φρόντιζαν υγιή μωρά σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αφήνοντάς τα χωρίς απαραίτητες φροντίδες. Οι πληροφορίες προέρχονται από μελέτη που διεξήχθη από τη Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία επέλεξαν οι ύποπτοι για να νοσηλέψουν τα βρέφη. Στο εκτενές κατηγορητήριο των 494 σελίδων, γίνεται λόγος για χειραγώγηση της κατάστασης των νεογέννητων, προκειμένου να αποκομίζουν περισσότερα χρήματα από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συμμορία φέρεται να φοίτησε σε νοσοκομεία όπου τα βρέφη δεν θα λάμβαναν την κατάλληλη φροντίδα. Οι καταγγελίες δείχνουν ότι κάποια από τα μωρά οδηγήθηκαν σε μονάδες που υιοθετούντε ακατάλληλες μεθόδους θεραπείας, προξενώντας τον θάνατό τους.

Διατυπώνονται σοκαριστικές μαρτυρίες, όπως αυτή της μητέρας ενός βρέφους που πέθανε ενώ βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η γυναίκα ανέφερε ότι οι γιατροί την προειδοποίησαν πως αν το μωρό παρέμενε εκεί, κινδύνευε να πεθάνει, όμως δεν μπορούσε να βρει άλλη νοσηλεία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ύποπτοι επέκτειναν τη νοσηλεία των βρεφών, καθώς κερδίζοντας ανήλικα, απέκρυπταν την πραγματική κατάσταση υγείας τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι υγειονομικοί φέρονται να επιδίδονταν σε παράνομες πωλήσεις φαρμάκων και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί η εγκληματική δραστηριότητα, οι συνέπειες αναμένονται σοβαρές για τους εμπλεκόμενους, καθώς η κοινωνία είναι ήδη σοκαρισμένη από τη θλιβερή αυτή υπόθεση.

Πηγή: newsbomb.gr