Τα Αληθινά Συστατικά της Τσίχλας και οι Μυστικές της Προέλευσης

Τα Αληθινά Συστατικά της Τσίχλας και οι Μυστικές της Προέλευσης
Είναι αλήθεια ότι πολλοί από εμάς βάζουμε στο σώμα μας διάφορα πράγματα χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευση ή τη σύνθεσή τους. Για παράδειγμα, μπορεί να απολαύσετε ένα λιπαρό κεμπάπ κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου, αλλά αργότερα ίσως να νιώσετε αηδία όταν σκεφτείτε τα υλικά του. Αντίστοιχα, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν από τι φτιάχνεται η τσίχλα που μασούν. Στο παρελθόν, η τσίχλα παρασκευαζόταν από τον χυμό του δέντρου Sapodilla, αλλά σήμερα οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν μια ουσία που ονομάζεται πολυισοβουτυλένιο, το οποίο είναι κύριο συστατικό του καουτσούκ βουτυλίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εσωτερικών σωλήνων.

Το πολυισοβουτυλένιο αναμειγνύεται με πλαστικοποιητές και άλλα υλικά τροφίμων, ώστε να καθιστά την τσίχλα μασώμενη. Η επιτυχία αυτού του συστατικού οφείλεται στο στενό εύρος θερμοκρασιών στο οποίο μαλακώνει, γεγονός που επιτρέπει στη τσίχλα να γίνεται μαλακή και ευκαμπτή με τη θερμότητα του στόματος. Ωστόσο, αν προτιμάτε πιο φυσικά και βιολογικά προϊόντα, υπάρχουν τσίχλες που παρασκευάζονται από chicle ή ακόμα και από ζεΐνη καλαμποκιού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε προϊόν που καταναλώνεται έχει αξιολογηθεί για την ασφάλειά του και πρέπει να έχει χαρακτηριστεί κατάλληλο προς πώληση. Παράλληλα, υπάρχει η ανησυχία σχετικά με το αν η τσίχλα καταλήγει να συσσωρεύεται στο στομάχι, αλλά αυτό είναι ένας παρεξηγημένος μύθος. Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι η τσίχλα περνά χωρίς προβλήματα μέσω του πεπτικού συστήματος και τελικά αποβάλλεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Πηγή: newsbomb.gr