Τίτλος: Η Θλίψη και ο Αγώνας του Ραββίνου Μοντερχάϊ Φριζή για την Ειρήνη στο Ισραήλ

Τίτλος: Η Θλίψη και ο Αγώνας του Ραββίνου Μοντερχάϊ Φριζή για την Ειρήνη στο Ισραήλ
Ο Ραββίνος Μοντερχάϊ Φριζής, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ζει σήμερα στην Ιερουσαλήμ. Γνωρίζει προσωπικά τον πατέρα του θύματος του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Τελ Αβίβ, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας στο Ισραήλ. Δηλώνει συγκλονισμένος από την απώλεια του 26χρονου γιου του, Ιωνά Καρούση, καθώς μέχρι τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχαν ανακοινωθεί όλα τα ονόματα των 8 θυμάτων της επίθεσης.

Κάνοντας αναφορά στην προσωπικότητα του Δημήτρη Καρούση, ο Ραββίνος επισημαίνει την πίστη και τη βαθιά θεολογική κουβέντα που είχαν, κάτι που είναι σπάνιο στον ιατρικό τομέα. Η σύζυγός του, μητέρα του θύματος, εργάζεται στο ελληνικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ραββίνος αναφέρεται στη χθεσινή πυραυλική επίθεση του Ιράν, τονίζοντας ότι αυτή ήταν ισχυρότερη από εκείνη του Απριλίου, και προειδοποιεί ότι η απάντηση του Ισραήλ είναι θέμα χρόνου. Όσον αφορά την ειρήνη, υπογραμμίζει ότι αυτή δεν μπορεί να επέλθει όσο υπάρχει το “φανατικό καθεστώς των μουλάδων που θέλουν να μας εξοντώσουν”. Προσθέτει πως μόνο αν καταρρεύσει το καθεστώς, θα υπάρχει προοπτική για ειρηνική συμβίωση, σημειώνοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους απλούς μουσουλμάνους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρει ότι για το Ισραήλ είναι πόλεμος επιβίωσης, ο οποίος επιτυγχάνεται με πολλές θυσίες. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Τουρκία, τόνισε ότι αν το Ισραήλ χάσει, αυτό θα δώσει θράσος στον Ερντογάν και τους φανατικούς συμμάχους του. Καταλήγει επισημαίνοντας ότι η Τουρκία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η κατάσταση στο Ισραήλ έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr