Αναζητώντας το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα

Αναζητώντας το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα
Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα τόσο περίπλοκη που το γέλιο φαίνεται αδύνατο. Το κόμμα, που είχε κυβερνήσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πιο κρίσιμης περιόδου, αντί να εστιάζει στα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται να απορροφάται σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός εκείνης της εποχής, έχει αφήσει ένα στίγμα με το «Πρώτη φορά αριστερά», φέρνοντας ένα κόμμα από το 3% στην εξουσία. Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο, πιστεύουν ότι αυτός είναι που μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στο 3%.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αλληλοσπαράζεται και ο πρώην πρόεδρος δεν τοποθετείται δημόσια, δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Είναι ανησυχητικό ότι καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα απόψεις για τον Τσίπρα, τις προθέσεις του και τη στάση του, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη αντίκρουση από αυτόν. Και αν η επικείμενη κατάσταση του Συνεδρίου φαίνεται ως ένα θέαμα για εμάς που παρακολουθούμε από έξω, υπάρχει μια υποχρέωση από τον Τσίπρα να ανησυχεί για την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος και της αριστεράς που εκπροσωπεί.

Ο Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να διατηρεί τη σιωπή του, να παρακολουθεί την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και να πιστεύει ότι μπορεί να απολαμβάνει δόξα κρυπτόμενος. Είναι ώρα να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του, διαφορετικά η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Όλοι περιμένουμε τις εξελίξεις, αλλά αυτός είναι εκείνος που έχει την υποχρέωση να αναλάβει τη θέση του και να αναδείξει τις απόψεις του για το μέλλον. Πηγή: newsbomb.gr