Το ΠΑΣΟΚ και η Ευκαιρία για Ανάκαμψη Μέσα στην Πολιτική Απογοήτευση

Το ΠΑΣΟΚ και η Ευκαιρία για Ανάκαμψη Μέσα στην Πολιτική Απογοήτευση
Η μονομαχία Ανδρουλάκη-Δούκα στο δεύτερο γύρο, παρά την ελάχιστη ψήφο του Γερουλάνου, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που περιμέναμε. Το αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να εξαρτηθεί από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους. Οι ψήφοι του Γερουλάνου και της Διαμαντοπούλου θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, καθώς η επιθυμία των ψηφοφόρων να στηρίξουν τη δεύτερη ή τρίτη επιλογή τους δεν είναι ισχυρή, δεδομένου ότι δεν εκλέχθηκε ο υποψήφιος της προτίμησής τους. Ωστόσο, αν η διαφορά μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα παραμείνει αναστρέψιμη, οι υποστηρικτές των άλλων υποψηφίων θα κρίνουν τελικά τον νικητή.

Η απογοήτευση από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να καταδείξει τη σοβαρότητα των εσωκομματικών εκλογών του. Όμως, η σοβαρότητα αυτή δεν αρκεί από μόνη της για να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην παρούσα κατάσταση, οι πολιτικές ανησυχίες της χώρας καθιστούν την σοβαρότητα μια σπάνια εμφάνιση.

Είναι προφανές ότι οι μέρες που απομένουν έως τις δεύτερες εκλογές θα είναι γεμάτες από τακτικές και συμφωνίες. Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο, Ανδρουλάκης ή Δούκας, θα αναδειχθεί πιο ικανός στις πολιτικές διαπραγματεύσεις. Ο Ανδρουλάκης αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πρόκληση λόγω της φθοράς που έχει υποστεί ως αρχηγός, ενώ ο Δούκας πρέπει να αναλογιστεί το γεγονός ότι στην Αθήνα, την πόλη όπου είναι Δήμαρχος, ήρθε τέταρτος. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να μην έχει πείσει τον κόσμο.

Συμπερασματικά, οι εκλογές για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δίνουν σαφή προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κρίσιμο να παρακολουθήσουμε την αντίδραση των απογοητευμένων ψηφοφόρων και τη στάση τους στην κάλπη. Πηγή: newsbomb.gr