Αναστολή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Α21 για το Επίδομα Παιδιού και ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων

Αναστολή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Α21 για το Επίδομα Παιδιού και ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού είναι αυτή τη στιγμή κλειστή, όπως ανέφερε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο Οργανισμός Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Συγκεκριμένα, η δυνατότητα υποβολής και επεξεργασίας αιτήσεων δεν είναι διαθέσιμη από τις 11 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να γίνει η πληρωμή της δόσης του επιδόματος.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η πλατφόρμα θα είναι ξανά ανοιχτή για νέες αιτήσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08:00 το πρωί. Στην αίτηση Α21 θα απαιτείται η καταχώρηση βασικών στοιχείων, όπως τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, η τάξη και ο αριθμός μητρώου του παιδιού που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Εάν όλα τα στοιχεία του μαθητή διασταυρωθούν, η αίτηση θα προχωρήσει κανονικά. Διαφορετικά, ο αιτών θα κληθεί να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι Έλληνες πολίτες, ομογενείς αλλοδαποί, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και άλλοι συγκεκριμένοι ομάδες, όπως οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και οι ανιθαγενείς με ειδικό καθεστώς παραμονής.

Για την καταβολή των δόσεων, η πρώτη δόση πληρώθηκε στις 29 Μαρτίου, ενώ η δεύτερη το Μάιο των 31 του μήνα. Η τρίτη δόση πραγματοποιήθηκε την 31η Ιουλίου, και η τέταρτη αναμένεται να καταβληθεί την 30η Σεπτεμβρίου. Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 29 Νοεμβρίου 2024, ενώ η έκτη δόση θα καταβληθεί πα традиitionally πριν τα Χριστούγεννα, συγκεκριμένα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr