Ανατροπή στο επίδομα θέρμανσης με διαφοροποιήσεις ανά καύσιμο χρήσης

Ανατροπή στο επίδομα θέρμανσης με διαφοροποιήσεις ανά καύσιμο χρήσης
Φέτος, για πρώτη φορά, το επίδομα θέρμανσης θα προσαρμοστεί με βάση το καύσιμο που χρησιμοποιεί κάθε νοικοκυριό, κάτι που σημαίνει ότι η επιδότηση δεν θα είναι ίδια για όλους, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η κυβέρνηση θα προσφέρει επιπλέον 25% στους καταναλωτές που επιλέγουν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους.

Το επίδομα θα καλύψει διάφορους τύπους καυσίμου, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα πέλετ και τα καυσόξυλα, ανάλογα με την περιοχή. Οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο και η δεύτερη δόση τον Απρίλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες. Περί τις 800.000 οικογένειες θα λάβουν συνολικά 260 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις, ενώ αναμένονται διευκρινήσεις για το ύψος του μέγιστου επιδόματος, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 1.000 ή 1.200 ευρώ.

Τα κριτήρια για την επιδότηση παραμένουν αμετάβλητα. Το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για έναν άγαμο είναι 16.000 ευρώ, ενώ για έγγαμους χωρίς τέκνα φτάνει τις 24.000 ευρώ. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, το βασικό όριο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, χωρίς προσαύξηση για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας για άγαμους είναι 200.000 ευρώ, ενώ για έγγαμους το όριο ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr