Άνοδος του Χρυσού Ξεπερνά τα 2.700 Δολάρια Λόγω Εκλογών και Γεωπολιτικών Εντάσεων

Άνοδος του Χρυσού Ξεπερνά τα 2.700 Δολάρια Λόγω Εκλογών και Γεωπολιτικών Εντάσεων
Ο χρυσός έχει ανήλθε πάνω από το επίπεδο των 2.700 δολαρίων ανά ουγγιά, σημειώνοντας αύξηση 2% αυτήν την εβδομάδα. Αυτή η εξέλιξη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και οι εντεινόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, που έχουν αυξήσει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο στρατηγικός αναλυτής του OCBC FX, Christopher Wong, τόνισε ότι ο χρυσός ενδέχεται να προσελκύσει περαιτέρω αγοραστές, λόγω της ρευστότητας που απορρέει από τις εκλογές και της αβεβαιότητας στον γεωπολιτικό τομέα. Σημαντική είναι η δήλωση της Χεζμπολάχ, που ανακοίνωσε την πρόθεση κλιμάκωσης του πολέμου με το Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ.

Εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι για την προεδρία, η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις και ο πρώην Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθούν να κερδίσουν την υποστήριξη όσων περισσότερων ψηφοφόρων μπορούν, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν.

«Ο χρυσός αντέχει στην πίεση που ασκεί το αυξανόμενο δολάριο και συνεχίζει να σημειώνει άνοδο σε κάθε ευκαιρία. Η ανοδική του πορεία δείχνει να μην έχει σταματημό», δήλωσε ο ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων Tai Wong από τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: newsbomb.gr