Διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου με Μειωμένες Τιμές

Διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου με Μειωμένες Τιμές
Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τα βενζινάδικα, με την τιμή του να εξαρτάται από τις διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στη Μέση Ανατολή, καθώς και από την κατάσταση στη ρωσοουκρανική κρίση. Η διάθεση αυτή αναμένεται να αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου.

Η τιμή του αμόλυβδου καυσίμου στην Ελλάδα είναι κάτω από 2 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτή η πτώση σχετίζεται και με την πτώση της τιμής του πετρελαίου στα 72 δολάρια το βαρέλι, που είναι μειωμένη κατά 7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 21% σε σχέση με πέρυσι. Τα στοιχεία αυτά επηρεάζουν αρχικά τις τιμές τόσο του πετρελαίου κίνησης όσο και της βενζίνης.

Η εκτιμώμενη τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος ανέρχεται στα 1,15 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πέρυσι είχε φτάσει τα 1,398 ευρώ. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα επιδόματα θέρμανσης που διατίθενται στους πολίτες, με βασικό επίδομα ύψους 350 ευρώ για κύριες κατοικίες. Ανάμεσα σε άλλα, τα ποσά των επιδομάτων κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ και αφορούν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους υπάρχει “κόφτης” στον ετήσιο τζίρο, ο οποίος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ. Τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης είναι τα εξής: για άγαμο μέχρι 16.000 ευρώ, για έγγαμο μέχρι 24.000 ευρώ (+5.000€/παιδί) και για μονογονεϊκή οικογένεια επίσης μέχρι 24.000 ευρώ (+5.000€/παιδί). Επιπλέον, τα όρια της ακίνητης περιουσίας είναι: για άγαμο έως 200.000 ευρώ και για έγγαμους ή μονογονείς έως 300.000 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr