Διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21

Διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21
Ανοιχτή συνεχίζει να είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του ιστότοπου www.opeka.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι Έλληνες πολίτες, ομογενείς, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., και πολίτες χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες. Η εφαρμογή του επιδόματος απαιτεί την υποβολή ορισμένων στοιχείων, όπως η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο.

Το ποσό που δικαιούνται οι αιτούντες θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στην αίτηση Α21 του έτους 2024 και του οικογενειακού εισοδήματος του φορολογικού έτους 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, τα εισοδήματα του 2023 θα ληφθούν υπόψη για την αναγνώριση ποσού.

Αναγκαία στοιχεία που θα πρέπει να καταχωρηθούν στην αίτηση είναι ο αριθμός μητρώου του κάθε τέκνου που φοιτά, καθώς και οι λεπτομέρειες της σχολικής μονάδας. Αν όλα τα στοιχεία διασταυρωθούν επιτυχώς, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα εμφανιστεί σχετική ειδοποίηση και ο αιτών θα πρέπει να επισυνάψει το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης πρέπει να ολοκληρωθεί και να εγκριθεί για να θεωρείται έγκυρη. Οι αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά δεν θα ληφθούν υπόψη.

Αναφορικά με τις ημερομηνίες πληρωμής, η πρώτη δόση καταβλήθηκε στις 29 Μαρτίου, η δεύτερη στις 31 Μαΐου 2024, η τρίτη στις 31 Ιουλίου, και η τέταρτη τη 30η Σεπτεμβρίου. Η πέμπτη δόση θα καταβληθεί στις 29 Νοεμβρίου 2024, ενώ η έκτη δόση αναμένεται πριν από τα Χριστούγεννα, μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbomb.gr