Δυσκολίες και Προβλήματα στον Αγροτικό Τομέα Στην Ελλάδα

Δυσκολίες και Προβλήματα στον Αγροτικό Τομέα Στην Ελλάδα
Οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολο Ραυτόπουλο, αγροτικοί συνεταιρισμοί από την Κρήτη έχουν κοινοποιήσει το ζήτημα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ανάπτυξης. «Πέρασαν 4.000.000 κιλά ντομάτες από την Τουρκία χωρίς κανέναν έλεγχο. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο φορτίο το οποίο προοριζόταν για το Ισραήλ. Ωστόσο, επειδή δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα έγγραφα για τη φυτοπροστασία και την υγεία, επεστράφη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αμύνταιου, Διαμάντω Κρητικού, μίλησε για την δριμύτητα της κατάστασης που βιώνουν οι αγρότες. «Ζούμε από την παραγωγή των ροδάκινων, η οποία φέτος υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τα ροδάκινα είναι ευαίσθητα, και η εν λόγω χρονιά μας είχε σημαντικές απώλειες. Στο χωριό μας, η χαλαζόπτωση επηρέασε σοβαρά την ποιότητα του προϊόντος. Πάνω από το 40% – 50% της παραγωγής έμεινε στα χωράφια, και οι τιμές στην αγορά ήταν εξαιρετικά χαμηλές. Αναρωτιόμαστε αν θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε την καλλιέργεια την επόμενη χρονιά», τόνισε.

Η συνδυασμένη πίεση από τις καιρικές συνθήκες, τις χαμηλές τιμές πώλησης και το υψηλό κόστος παραγωγής έχει οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση. Η κατάσταση αυτή καθιστά επιτακτική την ανάγκη για λύσεις και αναγκαία υποστήριξη των αγροτικών κοινοτήτων, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Πηγή: newsbomb.gr