Έκτακτος φόρος στα διυλιστήρια για χρηματοδότηση χριστουγεννιάτικων επιδομάτων στους πολίτες

Έκτακτος φόρος στα διυλιστήρια για χρηματοδότηση χριστουγεννιάτικων επιδομάτων στους πολίτες
Δημοσιεύθηκε η απόφαση που καθορίζει τον έκτακτο φόρο στα διυλιστήρια, με στόχο την είσπραξη 243 εκατομμυρίων ευρώ από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτή η νέα φορολογία θα υλοποιηθεί άμεσα, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί η «μποναμάς» των Χριστουγέννων, που θα διανεμηθεί σε περίπου 2 εκατομμύρια συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα ενισχυθούν συνολικά 1.870.000 πολίτες κατά την εορταστική περίοδο. Ειδικότερα, σχεδόν 1,2 εκατομμύριο δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνουν επιδόματα παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αναπηρικά επιδόματα, θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στο μεταξύ, σχεδόν 670.000 συνταξιούχοι με εισόδημα από συντάξεις έως 1.600 ευρώ θα λάβουν επίδομα προσωπικής διαφοράς που μπορεί να φτάσει έως 200 ευρώ. Οι δικαιούχοι ενίσχυσης είναι οι εξής:

– Αυτοί που έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα λάβουν 200 ευρώ.
– Όσοι διαθέτουν άθροισμα κύριων συντάξεων άνω των 700 ευρώ και έως 1.100 ευρώ θα λάβουν 150 ευρώ.
– Για τους συνταξιούχους με άθροισμα κύριων συντάξεων πάνω από 1.100 ευρώ και έως 1.600 ευρώ, το επίδομα ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr