Ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για εγκατάσταση στους Δήμους του Έβρου

Ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για εγκατάσταση στους Δήμους του Έβρου
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε από τον Έβρο ένα πρόγραμμα ενίσχυσης ύψους έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που επιθυμούν να εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου. Η υπουργός συμμετέχει στην περιοδεία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περιοχή, και παρουσίασε και άλλα κίνητρα για την επανακατοίκηση.

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ, θα ενισχύει τη μεταφορά της κύριας κατοικίας με ποσά που ποικίλουν ανάλογα με τον πληθυσμό του οικισμού. Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι που θα εγκατασταθούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους θα λαμβάνουν 10.000 ευρώ, ενώ όσοι εγκατασταθούν σε οικισμούς άνω των 500 κατοίκων θα δικαιούνται 6.000 ευρώ. Η επιδότηση θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις, με την πρώτη να δίνεται κατά την εγκατάσταση και τη δεύτερη μετά από ένα χρόνο παραμονής.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση την πρόθεση μεταφοράς τους στην περιοχή από άλλες περιοχές και την επαγγελματική τους εξέλιξη, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, η υπουργός ανακοίνωσε την εξίσωση των δίτεκνων οικογενειών με τις τρίτεκνες στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», επιτρέποντας στις οικογένειες με δύο παιδιά να δικαιούνται την επιδότηση του 75%.

Παράλληλα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής θα προχωρήσει σε κοινωνικές παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 6,515 εκατ. ευρώ. Αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Ορεστιάδα, κάλυψη Voucher για ΚΔΑΠ, ανακαίνιση παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ, καθώς και επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε όλο το Νομό Έβρου. Επίσης, θα ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 40.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Πηγή: newsbomb.gr