«Η Μαύρη Παρασκευή και οι Ευκαιρίες Αγορών του 2024»

«Η Μαύρη Παρασκευή και οι Ευκαιρίες Αγορών του 2024»
Η Μαύρη Παρασκευή, γνωστή και ως Black Friday, ορίζεται συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φέτος, η εκδήλωση των εκπτώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2024. Ωστόσο, για τρίτη χρονιά, τα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα αναμένεται να επεκτείνουν την περίοδο των προσφορών σε «Black Week», με προσφορές να ξεκινούν ήδη από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Η Black Friday έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των Χριστουγεννιάτικων πωλήσεων. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράψουν τις πωλήσεις τους: το κόκκινο για τις αρνητικές πωλήσεις και το μαύρο για τις θετικές. Έτσι, η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου έγινε γνωστή ως Black Friday, λόγω των αυξημένων τζίρων.

Καθώς πλησιάζει η Black Friday, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για ασφαλείς αγορές. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή παρέχει κάθε χρόνο έναν δεκάλογο προειδοποιήσεων. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στους απατεώνες και τις παραπλανητικές προσφορές, καθώς τέτοιες περιόδοι ευνοούν την ανάπτυξή τους.

Είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα για τις τιμές των προϊόντων πριν την Black Friday, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τις προσφορές και να επιβεβαιώσετε ότι είναι όντως καλές ευκαιρίες. Επίσης, προσέξτε την παρορμητικότητα στην αγοραστική σας συμπεριφορά και σκεφτείτε αν χρειάζεστε πραγματικά τα προϊόντα που σκοπεύετε να αγοράσετε.

Προσοχή χρειάζεται και στις άγνωστες ή νέες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις. Αν δεν μπορείτε να επαληθεύσετε την αξιοπιστία τους, μπορεί να είναι καλύτερα να αποφύγετε τις αγορές. Επιπλέον, ελέγξτε πάντα την πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών και βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα διαθέτει τις απαραίτητες διασφαλίσεις, όπως κρυπτογράφηση.

Τέλος, η επιβεβαίωση της πολιτικής επιστροφών και των εγγυήσεων είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν έχετε κάποιο κουπόνι προσφοράς ή gift card. Να θυμάστε πάντα να ελέγχετε προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την αγορά σας, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πηγή: newsbomb.gr