Κοινωνική Στέγαση για Ευάλωτες Ομάδες στην Αθήνα

Κοινωνική Στέγαση για Ευάλωτες Ομάδες στην Αθήνα
Ένα νέο πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για τη στήριξη νοικοκυριών που έχουν ανάγκη στέγης, γνωστό ως «Κοινωνική Στέγαση για τις Πλέον Ευάλωτες Ομάδες». Σκοπός του είναι να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων για την ανακαίνιση των διαμερισμάτων τους, τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρηθούν προς ενοικίαση.

Οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση έως και 10.055 ευρώ. Αυτό το ποσό θα τους βοηθήσει να ανακαινίσουν τα διαμερίσματά τους, τα οποία είναι απαραίτητο να ενοικιαστούν για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Με την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, διαμερίσματα που παραμένουν κλειστά λόγω οικονομικών δυσκολιών των ιδιοκτητών, μπορούν να δοθούν σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τους ιδιοκτήτες είναι να κατέχουν τουλάχιστον το 50% του ακινήτου, το οποίο πρέπει να έχει εμβαδόν μεταξύ 35-120 τ.μ., να είναι νομίμως υφιστάμενο και μη κατεδαφιστέο, καθώς και κενό, δηλαδή να μην έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή να είναι μισθωμένο.

Η ομάδα των ωφελούμενων θα περιλαμβάνει δικαιούχους του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» ή του επιδόματος στέγασης ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν άλλη ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και διαμένουν ή είναι δημότες του Δήμου Αθηναίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστότοπου https://www.athenskatoikia.gr/, όπου θα γίνει αξιολόγηση με βάση μοριοδότηση που θα λαμβάνει υπόψη εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή: newsbomb.gr