Σταθερότητα στα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2023 και Νέες Ρυθμίσεις για το 2024

Σταθερότητα στα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2023 και Νέες Ρυθμίσεις για το 2024
Μέχρι το τέλος του έτους, δεν αναμένονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, ούτε στο ποσό χρέωσης ούτε στον τρόπο πληρωμής τους. Η κυβέρνηση εστιάζει στον εντοπισμό παραβατών, κρατώντας σταθερά τα ποσά και τις διαδικασίες για τα τέλη κυκλοφορίας. Η προτεραιότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι δεν έχουν πληρώσει ή ασφαλίσει τα οχήματά τους.

Για το 2024, εξετάζονται αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων, με νέους συντελεστές που θα κυμαίνονται από 4% έως 32%, ανάλογα με τη φορολογητέα αξία των οχημάτων. Αξιοσημείωτο είναι ότι καταργείται το κριτήριο του κυλινδρισμού του κινητήρα. Οι συντελεστές θα διαμορφώνονται και βάσει των εκπομπών CO2.

Επιπλέον, στο σχέδιο των αλλαγών περιλαμβάνεται η κατάργηση του φόρου πολυτελείας για αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ. Θα υπάρξει επίσης μείωση των ωφελημάτων για τα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς η πλήρης απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης περιορίζεται στο 50%, ενώ τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα θα επωφελούνται από τη μείωση των μισών τελών ταξινόμησης.

Η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία παράταση, παρά τις συνήθεις ανακοινώσεις που γίνονται τελευταία στιγμή. Πηγή: newsbomb.gr