Βελτίωση Δεικτών Φτώχειας στην Ελλάδα σε Σύγκριση με την Ευρώπη

Βελτίωση Δεικτών Φτώχειας στην Ελλάδα σε Σύγκριση με την Ευρώπη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε πρόσφατα στοιχεία σχετικά με τους δείκτες φτώχειας στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «έχουν βελτιωθεί κατά τρεις μονάδες από το 2019 και σημειώνουν μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τα δεδομένα του, ο δείκτης φτώχειας στην Ελλάδα ήταν στο 29% το 2019 και μειώθηκε στο 26,1% το 2023. Αντίθετα, στην ΕΕ, ο συγκεκριμένος δείκτης είναι αυξημένος, από το 21,1% το 2019 στο 21,7% το 2023.

«Η Ελλάδα, το 2019, βρισκόταν στην τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ στον δείκτη φτώχειας και βελτίωσε την κατάταξή της κατά μία θέση το 2023, ξεπερνώντας την Ισπανία», πρόσθεσε. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται στην αύξηση των εισοδημάτων και στην αύξηση της απασχόλησης που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με τις ανισότητες, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Προφανώς όχι» όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος με το εύρος των ανισοτήτων και τους δείκτες φτώχειας στη χώρα μας. Επισημαίνει ότι «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη για να μειωθούν και άλλο οι κοινωνικές ανισότητες».

Ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία της διαδικασίας σύγκλισης με την Ευρώπη, που απαιτεί χρόνο και σκληρή προσπάθεια. Καταλήγει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια πιο υπεύθυνη και ειλικρινή αντιπολίτευση που να αφορά τα πραγματικά προβλήματα και να αξιολογεί τα δεδομένα, αντί να ασκεί κριτική χωρίς διάκριση για κάθε πολιτική της κυβέρνησης.

Πηγή: newsbomb.gr