Αλλεπάλληλα Προβλήματα στις Σχολικές Υποδομές και Ελλείψεις Εκπαιδευτικών στην Καλαμαριά

Αλλεπάλληλα Προβλήματα στις Σχολικές Υποδομές και Ελλείψεις Εκπαιδευτικών στην Καλαμαριά
«Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και οι γονείς διαπιστώνουμε ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές». Έτσι ξεκινά η ανάρτηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς, η οποία αναδεικνύει ζητήματα που παραμένουν άλυτα: σχολεία με ρωγμές, το 17ο δημοτικό σχολείο όπου οι πόρτες στις τουαλέτες έχουν αντικατασταθεί με χαρτόνια, και το τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο που κάνει μαθήματα στο θεατράκι της Χηλής λόγω καθυστερημένων εργασιών. Επίσης, το θεατράκι στο 4ο-5ο ΓΕΛ έχει διαρροές, πόρτες καλύπτονται με θρανία και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται δίπλα στα σχολεία, ενώ τα προβλήματα στα προαύλια είναι εμφανή.

Η κατάσταση αυτή έρχεται στην αντίπαλη πλευρά με τις δηλώσεις της Διοίκησης του Δήμου που παρουσιάζουν το έργο που έχει γίνει για τα σχολεία και το Υπουργείο Παιδείας που εστιάζει στη μείωση προσωπικού. Ωστόσο, από την πλευρά των γονέων προκύπτουν δυσκολίες, όπως συγχωνεύσεις τμημάτων, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, κενά στην παράλληλη στήριξη και ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας. Ακόμη, τα νηπιαγωγεία παραμένουν σε περιορισμένους χώρους αθλητισμού και πρασίνου.

Η μόνιμη απάντηση στις εκκλήσεις των γονέων είναι η έλλειψη κονδυλίων, και ενώ οι δημοτικοί φόροι αυξάνονται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται. Οι γονείς προειδοποιούν ότι η ασφάλεια και η εκπαίδευση των παιδιών τους είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο για λόγους κόστους. Αναρτώντας φωτογραφίες από τις κακοτεχνίες των σχολείων, καλούν γονείς και μαθητές να διαμαρτυρηθούν και να επικοινωνήσουν με την Ένωση Γονέων Καλαμαριάς για τυχόν προβλήματα.

Στο 20ό Δημοτικό Καλαμαριάς, η αυλή είναι ακατάλληλη για τα 170 περίπου παιδιά που κάνουν εκεί διάλειμμα. Δεκαπέντε χρόνια τώρα, ρίζες δέντρων και όμβρια ύδατα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές, και οι γονείς ζητούν άμεσες παρεμβάσεις. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Ρόκος, μετά από επίσκεψη στο σχολείο, ζητά επείγουσα παρέμβαση λόγω των πολλαπλών κτιριακών προβλημάτων.

«Η κατάσταση της αυλής είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη για τα παιδιά μας, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα», προειδοποιεί ο Ρόκος. «Η ανευθυνότητα αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να δράσετε άμεσα προτού να είναι αργά». Οι γονείς αναμένουν άμεσες ενέργειες και τη δέσμευση των αρμόδιων φορέων για μέτρα αποκατάστασης.

Πηγή: newsbomb.gr