Ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας λόγω ανενεργού αλεξικέραυνου

Ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας λόγω ανενεργού αλεξικέραυνου
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, που βρίσκεται σε μία από τις υψηλότερες περιοχές της πόλης, εντός του Νέου Φρουρίου, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την προφύλαξη των 150 παιδιών ηλικίας 4-12 ετών, των δασκάλων και του προσωπικού. Η Κέρκυρα, γνωστή για τις έντονες βροχοπτώσεις και τη συχνή κεραυνική δραστηριότητα, καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική.

Προβλήματα προέκυψαν όταν το αλεξικέραυνο του σχολείου, το οποίο θα έπρεπε να προστατεύει το κτίριο από τους κεραυνούς, κατέρρευσε τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια μαθημάτων. Από τότε, δεν έχει αντικατασταθεί ή επισκευαστεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι δάσκαλοι να είναι εκτεθειμένοι σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως σπίθες από τις μπρίζες και καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών.

Οι γονείς έχουν ήδη απευθυνθεί στο Δήμο Κέρκυρας με επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησαν και στην εισαγγελία, προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στην επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της κατάστασης. Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η προϋπάρχουσα υποδομή δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι κεραυνοί που πλήττουν την περιοχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο Δήμος Κέρκυρας έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στις εργασίες αποκατάστασης του αλεξικέραυνου, ωστόσο η καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας προκαλεί ανησυχία καθώς η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους, τονίζοντας ότι η κακή κατάσταση του αλεξικέραυνου δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους.

Να σημειωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι πλήρως ενημερωμένοι για το πρόβλημα ήδη από τον Φεβρουάριο, και οι γονείς ζητούν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας εντός του σχολείου. Η επιστολή τους αναδεικνύει τη σημαντικότητα της αντίδρασης και ευθύνης που πρέπει να αναλάβουν οι αρμόδιοι.

Πηγή: newsbomb.gr