Αργίες και Διακοπές στα Σχολεία για τη Σχολική Χρονιά 2024-2025

Αργίες και Διακοπές στα Σχολεία για τη Σχολική Χρονιά 2024-2025
Οι μαθητές έχουν επιστρέψει στο σχολείο με την αρχή των διαγωνισμάτων για τη νέα χρονιά, ενώ οι περιόδοι ξεκούρασης δεν λείπουν από το πρόγραμμα τους. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος προσφέρουν στους μαθητές τριήμερα ξεκούρασης λόγω της 28ης Οκτωβρίου και της γιορτής του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, τα σχολεία θα κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα μαθήματα να σταματούν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και να επαναρχίζουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Το 2025 αναμένεται να είναι ακόμα πιο ευνοϊκό από το 2024 όσον αφορά τις αργίες, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για ξεκούραση. Οι μαθητές θα απολαύσουν το πρώτο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις 3 Μαρτίου, ακολουθούμενο από την εορτή της Επανάστασης του 1821 την Τρίτη 25 Μαρτίου, με τη σχολική γιορτή να λαμβάνει χώρα την προηγούμενη μέρα.

Το Πάσχα θα εορταστεί στις 20 Απριλίου 2025, με τα σχολεία να κλείνουν την παραμονή της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή την Παρασκευή 11 Απριλίου, και να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα 28 Απριλίου. Επιπλέον, η Πρωτομαγιά θα είναι αργία την Πέμπτη, και οι μαθητές θα απολαύσουν ακόμη ένα τριήμερο για την αργία του Αγίου Πνεύματος στις 9 Ιουνίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές στα ιδιωτικά σχολεία έχουν το πλεονέκτημα να απολαμβάνουν δύο επιπλέον μέρες αργίας σε σχέση με τους μαθητές των δημόσιων σχολείων. Αυτές οι ημέρες σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοση των σχολείων, καθώς και με πιθανές εθνικές ή θρησκευτικές εορτές των χωρών καταγωγής των ξένων σχολείων.

Πηγή: newsbomb.gr