Η καθημερινή ενημέρωση του myschool ως εργαλείο για τη λειτουργία των σχολείων

Η καθημερινή ενημέρωση του myschool ως εργαλείο για τη λειτουργία των σχολείων
Εγκύκλιο απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ, Γιάννης Κατσαρός, ζητώντας από τα σχολεία να ενημερώνουν καθημερινά το Πληροφοριακό Σύστημα myschool για να αποτυπώνεται η λειτουργία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας. Η προθεσμία για τις απαραίτητες ενέργειες ορίστηκε μέχρι αύριο, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η ενημέρωση πρέπει να περιλαμβάνει 9 συγκεκριμένες ενέργειες, που αφορούν την εκτίμηση των κενών θέσεων, κάτι που θα επηρεάσει τη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, και λοιπά στοιχεία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας ή του αντίστοιχου φορέα είναι υπεύθυνος για την καταγραφή, εισαγωγή και επιβεβαίωση αυτών των στοιχείων.

Αναλυτικά, οι κεντρικές ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν περιλαμβάνουν την ενημέρωση του μητρώου των εκπαιδευτικών, τις τοποθετήσεις και τις αναθέσεις τους, καθώς και τη λειτουργία τμημάτων και την ολοκλήρωση εγγραφών μαθητών. Επιπλέον, θα χρειαστεί η αποτύπωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας και η ενημέρωση στατιστικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων όσον αφορά μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες.

Η παρακολούθηση των στοιχείων πρέπει να γίνεται καθημερινά, με επιβεβαίωση των δεδομένων στις 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα για τις σχολικές μονάδες και από την 1η έως την 5η για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ειδική προσοχή θα δοθεί στους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στοιχείων από τις Διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι Διευθυντές / Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα Υποστήριξης για βοήθεια ή απορίες μέσω τηλεφώνου ή χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη φόρμα καταγραφής προβλήματος.

Πηγή: newsbomb.gr