Νέες τροποποιήσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025

Νέες τροποποιήσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025
Νέα δεδομένα στην Πανελλαδική εξεταστική διαδικασία του 2025 προκύπτουν από πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν την ένταξη νέων τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία. Οι τροποποιήσεις αυτές επηρεάζουν τη δομή των εξετάσεων και περιλαμβάνουν την ένταξη συγκεκριμένων τμημάτων υπό διαφορετικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Ε.Π. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» εντάσσεται το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης (Κιλκίς) του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Προχωρώντας στο 2ο Ε.Π. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ», εντάσσονται τα τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από διάφορες πόλεις, όπως Αθήνα, Καβάλα, Κοζάνη, Πάτρα, Τρίπολη και Αγ. Νικόλαο. Επίσης, υπό τον τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ», εντάσσονται τα Τμήματα Πληροφορικής (ΣΣΑΣ) και Μόνιμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ).

Ακολούθως, στο 3ο Ε.Π. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ» εντάσσονται το Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο) του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Επιστήμης των Υλικών (Πάτρα) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 4ο Ε.Π. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τμήματα όπως Μεσογειακών Σπουδών (Ρόδος), Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι), Συστημάτων Ενέργειας (Λάρισα), και άλλα τμήματα που σχετίζονται με Αρχειονομία και Βιβλιοθηκονομία σε διάφορες πόλεις.

Οι εν λόγω αλλαγές αφορούν αποκλειστικά τους υποψηφίους που πρόκειται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2025 και για τις επόμενες χρονιές.

Πηγή: newsbomb.gr