Ανάλυση Φάσεων Στη Σούπερ Λιγκ Απο τον Αρχιδιαιτητη Στεφάν Λανουά

Ανάλυση Φάσεων Στη Σούπερ Λιγκ Απο τον Αρχιδιαιτητη Στεφάν Λανουά
Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, έκανε τις καθιερωμένες αναλύσεις φάσεων στην 5η αγωνιστική των ελληνικών ομάδων, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα περιστατικά. Αναφορικά με το Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός, σημείωσε ότι θα έπρεπε να χορηγηθεί πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού για χέρι του αμυντικού Αράο. Αντιθέτως, για την περίπτωση του Γκουγκεσασβίλι με τον Βαγιαννίδη, κατά τη γνώμη του δεν υπήρχε παράβαση.

Στη συνοδευτική ανάλυση του αγώνα Βόλος – ΠΑΟΚ, υπογράμμισε ότι η απόφαση για πέναλτι υπέρ της γηπεδούχου ομάδας ήταν λανθασμένη, καθώς το φάουλ προήλθε από τον επιτιθέμενο και όχι από αμυνόμενο. Επίσης, ανέφερε ότι το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτό του Τσάλοφ, δεν έπρεπε να μετρήσει, γιατί ο επιτιθέμενος είχε σηκώσει το πόδι του πριν από την κίνηση του τερματοφύλακα.

Αναφορικά με το ματς Athens Kallithea – ΑΕΚ, ο Λανουά εξήγησε ότι δεν υπήρχε πέναλτι στη φάση του Περέιρα, διότι η παράβαση είχε λάβει χώρα εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR το επιβεβαίωσε, και η αξιολόγηση της φάσης του Πήλιου δεν οδήγησε σε περαιτέρω εξέταση, κάτι που υποδεικνύει ότι τόσο ο διαιτητής VAR όσο και ο αρχιδιαιτητής συμφώνησαν ότι δεν συνέβη κάτι αντικανονικό.

Επίσης, επισήμανε ότι η παρέμβαση του VAR ήταν αναγκαία για την ανασκόπηση των φάσεων, ιδίως για τις περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις των διαιτητών αποδείχθηκαν λανθασμένες. Οι εκτιμήσεις αυτές υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη για ακριβή απόδοση των κανονισμών και την εισαγωγή της τεχνολογίας για τη βελτίωση της διαιτησίας.

Πηγή: newsbomb.gr