Αποχώρηση από τα γήπεδα για τον θρύλο Αντρές Ινιέστα

Αποχώρηση από τα γήπεδα για τον θρύλο Αντρές Ινιέστα
Ο Αντρές Ινιέστα, ο 40χρονος διάσημος ποδοσφαιριστής, ολοκληρώνει μια εντυπωσιακή καριέρα, με τελευταίο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα της Εμιρέιτς τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα γήπεδα σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Αναδείχθηκε από την εμβληματική ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη «Λα Μασία», και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2002, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ινιέστα έχει κατακτήσει συνολικά 35 τρόπαια, με αποτέλεσμα να θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Ισπανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Σε διεθνές επίπεδο, είχε καθοριστική συμμετοχή στην εθνική ομάδα, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, συμμετέχοντας σε όλα τα παιχνίδια, καθώς και το 2012. Επίσης, ήταν βασικό μέλος της ομάδας που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2010, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στον τελικό κατά της Ολλανδίας.

Μετά από 18 χρόνια στην Μπαρτσελόνα, όπου σημείωσε 35 γκολ σε 442 συμμετοχές, μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου αγωνίστηκε στη Βίσελ Κόμπε για πέντε χρόνια, προτού καταλήξει στα Εμιράτα το καλοκαίρι του 2023. Το 2012, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Ευρώπης και αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης από την διεθνή ομοσπονδία στατιστικής (IFFHS) τόσο το 2012 όσο και το 2013.

Πηγή: newsbomb.gr