Η καταστροφή ενός ταλέντου του ποδοσφαίρου μέσα από μάχες με τους δαίμονες της ζωής

Η καταστροφή ενός ταλέντου του ποδοσφαίρου μέσα από μάχες με τους δαίμονες της ζωής
Ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των αρχών των 00’s, ο Άντι Φαν Ντερ Μέιντε, προερχόμενος από τον Άγιαξ, θεωρήθηκε από τους ειδικούς ότι θα αφήσει τη σφραγίδα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν. Ο Ολλανδός παίκτης, σήμερα 45 ετών, αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του τις αιτίες αυτής της κατάληξης, εστιάζοντας κυρίως στη δύσκολη περίοδο που πέρασε στην Αγγλία, συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ, όπου έζησε για τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του, η ζωή του εκεί χαρακτηριζόταν από κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, συνεχόμενα πάρτι και ανθυγιεινές συνήθειες. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιβλίο του: «Έκανα κοκαΐνη, έπινα αλκοόλ και έκανα πάρτι επτά ημέρες την εβδομάδα. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο ή σε οτιδήποτε άλλο. Η ζωή μου ήταν πάρτι. Το Λίβερπουλ είναι επικίνδυνη πόλη αν δεν ξέρεις πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου. Κατάλαβα ότι το Λίβερπουλ επρόκειτο να με σκοτώσει, έπρεπε να φύγω».

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν η τότε σύντροφός του προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ, καθώς υποψιάζονταν ότι την απατά. Μετά από την ανακάλυψη βίντεο και φωτογραφιών του με μια άλλη γυναίκα, η σύζυγός του τον κάλεσε, ρωτώντας τον για την καινούργια του κοπέλα. Ο Φαν Ντερ Μέιντε περιγράφει μια κατάσταση γεμάτη αμηχανία, που κορυφώθηκε με την απόφασή του να επισκεφθεί ένα στριπτιτζάδικο, αναγνωρίζοντας ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν σοφή.

Ο Ολλανδός υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας και είχε αγωνιστεί σε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Ίντερ και η Έβερτον, αλλά φαίνεται ότι η περίοδος 2005-2009, κατά την οποία αγωνίστηκε με τη φανέλα της Έβερτον στο Λίβερπουλ, είχε καθοριστική σημασία για την προσωπική του ζωή και την καριέρα του.

Πηγή: newsbomb.gr