Η Ρόνι Γκίμπονς καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Η Ρόνι Γκίμπονς καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ
Η Ρόνι Γκίμπονς υπηρέτησε ως αρχηγός της Φούλαμ στην εποχή του 2000-01, όταν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τις γυναίκες ήταν ακόμα στην αρχή του. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας και πρώην ιδιοκτήτης των διάσημων Harrods, φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρές κατηγορίες. Η Γκίμπονς, σε ηλικία 44 ετών σήμερα, κατήγγειλε πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Αλ Φαγέντ σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Φέρεται να κλήθηκε στα Harrods υποτίθεται για να συζητήσει για το ποδόσφαιρο παρουσία των παιδιών του.

Ο λόγος για τον οποίο καθυστέρησε να κάνει την καταγγελία ήταν η ανησυχία της ότι η παρέμβασή της θα μπορούσε να πλήξει την ομάδα της, η οποία μόλις είχε συγκροτήσει την επαγγελματική της ομάδα. Τα συναισθήματα της Γκίμπονς ήταν έντονα καθώς δήλωσε: «Με χρησιμοποίησαν. Είχα τη συνείδηση της υπευθυνότητας απέναντι στις συναθλήτριές μου και ένιωθα πως δεν μπορούσα να είμαι η αιτία που θα έθετε σε κίνδυνο τις δουλειές τους».

Από την πλευρά της, η Φούλαμ έχει δηλώσει ότι καταδικάζει κάθε μορφή κατάχρησης και περιμένει να διαπιστώσει αν κάποιος από τον σύλλογο έχει επηρεαστεί από τις αναφορές περί Αλ Φαγέντ. Η αγγλική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι ερευνά 40 νέες κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό, οι οποίες αφορούν τον Αλ Φαγέντ και άλλους, από το 1979 έως το 2013.

Πηγή: newsbomb.gr