Ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την Πρόληψη της Άνοιας μέσω Φυσικής Δραστηριότητας

Ημερίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την Πρόληψη της Άνοιας μέσω Φυσικής Δραστηριότητας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, εστιάζοντας στον ρόλο της φυσικής δραστηριότητας στην πρόληψη της Άνοιας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην OPAP Arena και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του γηπέδου, απολαμβάνοντας την εμπειρία, πριν εισέλθουν στην αίθουσα Τύπου για τις κεντρικές ομιλίες. Η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη, υπηρέτησε ως οικοδέσποινα και άνοιξε την εκδήλωση με τον χαιρετισμό της.

Στη συνέχεια, η Δρ. Κλημεντίνη Ε. Καραγεωργίου, Νευρολόγος και Ψυχίατρος, ανέπτυξε τη σύνδεση της άθλησης με την πρόληψη της Άνοιας. Ο Διατροφολόγος της ομάδας, Ντάνιελ – Χρήστος Καψής, εξέτασε τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη της συγκεκριμένης ασθένειας. Ακολούθησε η παρουσίαση της Ψυχολόγου, Φρόσω Πατσού, που μίλησε για την ψυχολογία, τη φυσική δραστηριότητα και την Άνοια.

Ο γυμναστής της Ακαδημίας, Άγγελος Κωνσταντόπουλος, παρουσίασε μια σειρά ασκήσεων για καθημερινή εκγύμναση, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες. Η ημερίδα έληξε με μια διασκεδαστική δραστηριότητα όπου οι παρευρισκόμενοι επιδόθηκαν σε ένα σταυρόλεξο με κιτρινόμαυρες θεματολογίες και παρέλαβαν δώρα από την ΠΑΕ ΑΕΚ και το κατάστημα Κομπολογάδικο.

Πηγή: newsbomb.gr