Αδιέξοδο στην εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών της Βουλής

Αδιέξοδο στην εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών της Βουλής
Στην παρούσα κατάσταση, το ζήτημα της εκπροσώπησης των 14 ανεξάρτητων βουλευτών στη διάσκεψη των Προέδρων φαίνεται να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Αρχικά, ο Μιχάλης Χουρδάκης είχε καταφέρει να συγκεντρώσει οκτώ υπογραφές για να αναγνωριστεί ως εκπρόσωπος, ωστόσο η αποδοχή του αμφισβητείται πλέον. Η απόσυρση της στήριξης από τη βουλευτή Αθηνά Λινού και οι επιστολές των Παύλου Σαράκη και Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, έχουν θέσει σε κίνδυνο την εκλογή του. Τώρα, ο Χουρδάκης υποστηρίζεται μόλις από επτά βουλευτές, που είναι οι Γιάννης Δημητροκάλλης, Κωνσταντίνος Φλώρος, Γιώργος Μανούσος και Διονύσης Βαλτογιάννης από τους Σπαρτιάτες, καθώς και οι Μάριος Σαλμάς και Αρετή Παπαΐωάννου.

Από την άλλη πλευρά, επτά ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως οι Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Γεώργιος Ασπιώτης, αμφισβητούν τη θέση του Χουρδάκη. Με δεδομένο ότι για να συμμετάσχει ένας βουλευτής στη διάσκεψη των Προέδρων πρέπει να εκπροσωπεί τουλάχιστον οκτώ άτομα, οι υποστηρικτές του παραμένουν κάτω από αυτό το όριο. Κρίσιμο είναι αν οι αντίπαλοι θα καταλήξουν σε κοινή υποψηφιότητα. Σε περίπτωση που δύο πρόσωπα αποκτήσουν τις απαραίτητες ψήφους, τότε η επιλογή του εκπροσώπου θα γίνει με κλήρωση.

Η παρουσία ενός εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών έχει μεγάλη σημασία, καθώς μπορεί να ανατρέψει το ισοζύγιο δυνάμεων στη Βουλή, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ψηφοφορίες που αφορούν τη στελέχωση Ανεξάρτητων Αρχών. Πηγή: newsbomb.gr