Αναχωρούν με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριοι πολίτες από τον Λίβανο

Αναχωρούν με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριοι πολίτες από τον Λίβανο
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 38 Κυπρίων και 22 Ελλήνων από τον Λίβανο, που πραγματοποιήθηκε με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η αποστολή αυτή ήταν επιτυχής και τόνισε τη δυνατότητα των ένοπλων δυνάμεων να εκτελούν αποτελεσματικά τέτοιες αποστολές.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή που ανέλαβε το υπουργείο εθνικής άμυνας να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ολοκληρώθηκε και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές όπου χρειαστεί και να προστατεύουν τους συμπολίτες μας Έλληνες και Κυπρίους».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μέσω ανάρτησής του στο Χ, συνεχάρη όλα τα μέλη της αποστολής για την συμβολή τους, ενώ ενημερώθηκε σε πραγματικό χρόνο για την επιχείρηση. Αναφέρθηκε στην επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού και στη διαδικασία εισόδου του C-130 στο FIR Λευκωσίας.

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbomb.gr