Αβεβαιότητα για την παρουσία των πρώην αρχηγών στη γιορτή των 50 ετών της ΝΔ

Αβεβαιότητα για την παρουσία των πρώην αρχηγών στη γιορτή των 50 ετών της ΝΔ
Μόνο μια μέρα απέμεινε πριν από το μεγάλο πάρτι της ΝΔ για τα 50 χρόνια του κόμματος, και παραμένει ασαφές εάν οι πρώην αρχηγοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, θα παραβρεθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρόσφατα επικοινωνία με τους δύο πρώην αρχηγούς προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά στην εκδήλωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στη Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με την στήλη «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» της εφημερίδας «το Βήμα», το ζήτημα της παρουσίας των Καραμανλή και Σαμαρά αποτέλεσε κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο καφενείο της Βουλής.

Όσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, οι βουλευτές εκφράζουν την πεποίθηση ότι είναι πολύ δύσκολο έως και απίθανο να παρευρεθεί. Πολλοί τόνισαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ψήφο του νόμου περί ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και από την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα ελληνοτουρκικών σχέσεων και στο Κυπριακό. Βουλευτές που είναι κοντά στον Σαμαρά ανέφεραν ότι δεν σκοπεύει να γίνει «γλάστρα» σε μια γιορτή στην οποία θα μιλήσει αποκλειστικά ο Μητσοτάκης.

Από την άλλη, όσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή, μετά την πρόσκληση του Μητσοτάκη, φέρεται να το σκέφτεται αν θα παραστεί, αλλά σύμφωνα με βουλευτές που έχουν συνομιλήσει μαζί του, η «λογική της αποχής» μάλλον θα επικρατήσει.

Πηγή: newsbomb.gr