Ενίσχυση της Βιομηχανίας και Στήριξη Επιχειρήσεων στην Α ΒΙΠΕ Βόλου

Ενίσχυση της Βιομηχανίας και Στήριξη Επιχειρήσεων στην Α ΒΙΠΕ Βόλου
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε σήμερα την Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρα, και τη Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη. Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων της περιοχής και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας απορρυπαντικών ΕΥΡΗΚΑ και τον Συνεταιρισμό Γάλακτος ΕΒΟΛ.

Στη συνάντησή του με τον επιχειρηματικό κόσμο στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, για να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Daniel, εστιάζοντας σε περιοχές που δεν είχαν επιχορηγηθεί προηγουμένως. Επιπλέον, δήλωσε ότι έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για να διασφαλιστεί η ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της στήριξης της βιομηχανίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας ως προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στην έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή, η οποία απαιτεί άμεσες λύσεις. Σημείωσε επίσης ότι ο Βιομηχανικός Πάρκος στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, φιλοξενεί 105 επιχειρήσεις σε έναν χώρο 2.800 στρεμμάτων και ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης παρέχει χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα αναβάθμισης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως μελλοντικός στόχος είναι η ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα ενισχύσει όλους τους κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας. Στις 21 Οκτωβρίου, μαζί με τον Πρωθυπουργό, θα παρουσιαστεί η στρατηγική για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πηγή: newsbomb.gr