Εξελίξεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και οι προκλήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Εξελίξεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και οι προκλήσεις για τη Νέα Δημοκρατία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προεδρου, αλλά η μάχη ανάμεσα στους Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο τράβηξε την προσοχή πολλών στη Νέα Δημοκρατία. Παρά το γεγονός ότι η Πειραιώς αποφάσισε να μην σχολιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, οι επιπτώσεις στις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αδιαμφισβήτητες.

Για την εκλογική διαδικασία ψήφισαν 310.355 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Αν και η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον παρουσίαζαν πρώτο, παραμένει ερωτηματικό για πολλά στελέχη της ΝΔ πώς θα επηρεαστούν οι ψηφοφόροι στην επόμενη Κυριακή.

Η οριακή νίκη του Δούκα έναντι του Γερουλάνου εγείρει ερωτήσεις σχετικά με τις στρατηγικές συμμαχίες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για την εκλογή του νέου προεδρου. Αναφορές από κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν ότι τα τελικά αποτελέσματα «δεν ήταν αυτά που παρουσίαζε ή ανέμενε η Χαριλάου Τρικούπη».

Πάντως, υπάρχουν ανησυχίες για τα χαμηλά ποσοστά του Χάρη Δούκα στην Αττική, με «γαλάζια» στελέχη να σημειώνουν ότι η ιδέα του «και δήμαρχος και πρόεδρος» δεν έχει κατανοηθεί από τους πολίτες. Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς ούτε η νίκη του Ανδρουλάκη συνιστά μήνυμα προς την κυβέρνηση σε σχέση με την προσέλευση των ψηφοφόρων, όπως παρατηρείται από τη σύγκριση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2021.

Πηγή: newsbomb.gr