Εξέταση Υποψηφίων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και Διαφάνεια γύρω από την Περιουσία Κασσελάκη

Εξέταση Υποψηφίων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και Διαφάνεια γύρω από την Περιουσία Κασσελάκη
Η συζήτηση σχετικά με την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα ξεκινήσει σήμερα, με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει στις 13:00. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων, τα «Πόθεν Έσχες» τους και ο τρίτος όρος που αφορά τον σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και σε επόμενες συνεδριάσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο αποπεμφθείς πρόεδρος του κόμματος που επιδιώκει την επάνοδό του, έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την περιουσία του, κυρίως σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε ένα excel με τα περιουσιακά του στοιχεία και του Τάιλερ Μακμπεθ. Η δεύτερη αφορούσε την κατάθεση της δήλωσης «Πόθεν Έσχες» του στη Βουλή. Τώρα, με την κατάθεση του 15σέλιδου εγγράφου στα κομματικά όργανα, προκύπτει και τρίτη φορά απασχόλησης για το θέμα.

Η κατάθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της δήλωσής του που υποβλήθηκε στις 30 Ιουνίου, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο δύο βασικά ερωτήματα. Το πρώτο είναι γιατί δεν έχει προχωρήσει σε αντεπίθεση όντας υπέρμαχος της διαφάνειας. Δεύτερον, ανακύπτει το ερώτημα αν τα στοιχεία που απέστειλε στην Κουμουνδούρου περιλαμβάνουν συνολικά τη δήλωση που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 15σέλιδο έγγραφο δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την περιουσία του Τάιλερ Μακμπεθ, παρόλο που στο αρχικό excel υπήρχε αναφορά γι’ αυτήν.

Πηγή: newsbomb.gr