Η αμηχανία του Στέφανου Κασσελάκη προκαλεί αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Η αμηχανία του Στέφανου Κασσελάκη προκαλεί αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που ανήρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προκαλέσει ερωτήματα και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δήλωσε «παρών» στις εσωκομματικές διαδικασίες, δεν διευκρίνισε αν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Η ασάφεια αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμούς, με αρκετούς να πιστεύουν ότι η στάση του ενδέχεται να σχετίζεται με αμφισβήτηση της απόφασης που τον είχε κηρύξει έκπτωτο.

Επιπλέον, η ξαφνική αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, στενής συνεργάτιδας του Κασσελάκη, από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σε συνδυασμό με τα σχόλια του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος τον κατηγορεί ότι «κρύβεται», εντείνουν το κλίμα έντασης. Ο Κασσελάκης κάλεσε νέα μέλη να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, ωστόσο η στάση του για τις εσωκομματικές εκλογές και το συνέδριο του Νοεμβρίου παραμένει ασαφής.

Η κατάσταση αυτή είναι χαρακτηριστική από την ανάρτηση του Ζαχαριάδη στην πλατφόρμα Χ, όπου αναφέρει: «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση ‘θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία’. Πώς γίνεται να ‘είσαι εδώ’ και να κρύβεσαι;».

Κατά πληροφορίες, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση του κόμματος, την επόμενη μέρα στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Στο Κόκκινο) και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Οι ακριβείς λόγοι της αιφνίδιας αποχώρησης της Τζάκρη παραμένουν άγνωστοι.

Πηγή: newsbomb.gr