Η Εσωτερική Κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ και οι Δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη

Η Εσωτερική Κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ και οι Δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη
Η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με ένταση, ιδιαίτερα μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πύλη με την ονομασία «odikosmassyriza.gr». Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, υπερασπίζεται τον Κασσελάκη, τονίζοντας πως ο ίδιος δηλώνει επανειλημμένα ότι παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν επιθυμεί να ιδρύσει δικό του κόμμα. «Αυτή η ιστοσελίδα είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης για την υποψηφιότητά του, προκειμένου να επικοινωνήσει με τους υποστηρικτές του, δεδομένου ότι δεν έχει πρόσβαση στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει.

Σύμφωνα με την κα Τζάκρη, η αρνητική κριτική που δέχεται ο Κασσελάκης από κάποια στελέχη δείχνει απελπισία. «Η όλο και χαμηλότερη ποιότητα επιχειρημάτων της άλλης πλευράς δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό», σημειώνει και επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συνέδρων θα υποστηρίξει τον Κασσελάκη, καθώς η βάση του κόμματος απορρίπτει τις μηχανορραφίες.

Η κα Τζάκρη προσθέτει ότι το ζήτημα έχει ξεπεράσει τα εσωκομματικά και αγγίζει την ευρύτερη πολιτική σκηνή. «Είναι θέμα δημοκρατίας και αδικίας», τονίζει. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο Κασσελάκης θα ανακηρυχθεί υποψήφιος από το Συνέδριο και αναμένει να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο.

Αναφερόμενη στις επόμενες κινήσεις του Κασσελάκη αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος, τονίζει ότι δεν σκοπεύει να αποκλείσει κανέναν και ότι οι ρόλοι θα κατανέμονται ισομερώς σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Παράλληλα, η κα Τζάκρη σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο και το Αιγαίο. Δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις από την κυβέρνηση, εφόσον τέτοιες δηλώσεις ενδέχεται να υποδηλώνουν σοβαρές εξελίξεις.

Τέλος, η κα Τζάκρη αναφέρεται σε νομοσχέδιο που αποκλείει την τουριστική δραστηριότητα στις βραχονησίδες, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της χώρας. ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν.

Πηγή: newsbomb.gr