Η Κρίση και η Αυτογελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα

Η Κρίση και η Αυτογελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα
Καλεσμένος στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Τσίπρας το πρωί της Κυριακής αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για την κρίση που βιώνει το κόμμα, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι καλή εδώ και 12 μήνες». Σημείωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα σχετικά με το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε να διοικήσει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα […] Αλλάζω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα πάντα».

Ο Γιώργος Τσίπρας εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τις κατηγορίες που διατυπώνονται από τους «κασσελίστες» για την Κεντρική Επιτροπή, δηλώνοντας ότι αν ο Κασσελάκης κατέβαινε υποψήφιος, θα υπήρχαν σίγουρα αντιδράσεις. Γνώριζε ότι ύστερα από την εκλογή του, υπήρξε αμφισβήτηση της ηγεσίας του, ειδικά στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, και ανέφερε ότι ο ίδιος στήριξε τον Κασσελάκη. Παρά την υποστήριξή του, επισήμανε ότι η στρατηγική δεν τηρήθηκε, καθώς «δεν υπήρχαν πλειοψηφίες και συναινέσεις».

Επιπλέον, ο Τσίπρας χαρακτήρισε τις πολιτικές πρακτικές του Κασσελάκη «απίστευτο τυχοδιωκτισμό» και τόνισε ότι, παρά τη χαμηλή του πολιτική οξύτητα, έδρασε με τρόπο που δεν αντανακλούσε την πραγματικότητα του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι οι οργανωμένες ομάδες που επιχείρησαν να δημιουργήσουν θετική εικόνα στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο δεν ήταν αντιπροσωπευτικές.

Όσον αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ήδη από πριν την εκλογή του Κασσελάκη, το κόμμα βρισκόταν σε βαθιά κρίση εξαιτίας της ήττας και ότι αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε με φαινόμενα αυτογελοιοποίησης. «Είναι βαριά τραυματισμένος, για το οποίο υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στον κ. Κασσελάκη, αλλά σε όλο το κόμμα», τόνισε.

Πηγή: newsbomb.gr