Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει μισό αιώνα προσφοράς και εθνικής υπερηφάνειας

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει μισό αιώνα προσφοράς και εθνικής υπερηφάνειας
Ο Φρέντι Μπελέρης, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε με ένα μήνυμα του την επισημότητα των πενήντα χρόνων του κόμματος, τονίζοντας τον ιστορικό του ρόλο στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. «Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε η παράταξη που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με τις ιστορικές τομές και τις μεγάλες εθνικές επιλογές. Έκανε την Ελλάδα φάρο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και κινητήριο μοχλό των εξελίξεων στη βαλκανική χερσόνησο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη δική του εμπειρία ως μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας, υπογράμμισε τη σημασία της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που άνοιξαν την αγκαλιά της Ελλάδας για αυτούς. «Μας επέτρεψαν να χαμογελάμε ξανά και να γευτούμε τους καρπούς μιας πραγματικής Δημοκρατίας, αφήνοντας πίσω την καταπίεση του κομμουνιστικού καθεστώτος», δήλωσε.

Επίσης, ο Φρέντι Μπελέρης επισήμανε την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού σχολείου στην Αλβανία και την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους Έλληνες της Αλβανίας, ενισχύοντας την εθνική αξιοπρέπεια.

«Στο αλβανικό κελί όπου παρέμεινα επί δεκαέξι μήνες, δεν ένιωσα ποτέ μόνος. Έτσι νιώθουν τώρα και οι συμπατριώτες μου, καθώς γνωρίζουν ότι το εθνικό Κέντρο παρακολουθεί και υποστηρίζει τις προσπάθειές μας», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, επεσήμανε τη συνέχιση του αγώνα της παράταξης για την οικονομική ευημερία, την ευρωπαϊκή προοπτική και την εθνική υπερηφάνεια. «Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πηγή: newsbomb.gr