Η Σημασία της Σχολικής Άσκησης και του Αθλητισμού για τη Νέα Γενιά

Η Σημασία της Σχολικής Άσκησης και του Αθλητισμού για τη Νέα Γενιά
Ο σχολικός αθλητισμός είναι θεμελιώδες στοιχείο της εκπαίδευσης, καθώς μας διδάσκει την επιμονή, την πρόοδο και την υπέρβαση εμποδίων. Πέρα από αυτές τις αξίες, μας διδάσκει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, είτε αυτός είναι συμπαίκτης, είτε αντίπαλος. Είναι μια πανανθρώπινη γλώσσα που μας ενθαρρύνει να προσέχουμε την υγεία του σώματός μας και του πνεύματός μας, καθώς και τις ανάγκες των γύρω μας.

Η 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει τη σημαντική αποστολή να ενθαρρύνει τα παιδιά να ενσωmaτώσουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους. Το φετινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» αντικατοπτρίζει τόσο τα οφέλη όσο και τις αξίες του αθλητισμού: την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

Θα ήθελα να αναφέρω τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες μας, που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους και την παρουσία τους. Οι αθλητές αυτοί, μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση, κατάφεραν να αναδείξουν την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο και να γίνουν πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές. Το χαμόγελό τους συμβολίζει την αγάπη και την πάθος τους για τον αθλητισμό, και αυτό είναι ένα μάθημα που ισχύει και πέρα από τον αθλητισμό, συνιστώντας μια στάση ζωής.

Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί επίσης απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις, προάγοντας την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, τη χρήση κοινωνικών δεξιοτήτων και την ισορροπία μεταξύ φυσικής και ψηφιακής δραστηριότητας. Συμβάλλει στη διαμόρφωση υγειών συνηθειών και ολοκληρωμένων ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να γιορτάσετε και εσείς την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες των σχολείων σας. Ας ενσωματώσουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας, με την ελπίδα να βρισκόμαστε εδώ, ως καλύτερες εκδόσεις του εαυτού μας, σε έναν χρόνο από σήμερα.

Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Πηγή: newsbomb.gr