Η Σημασία του Διαλόγου και της Διπλωματίας σε Έναν Ασταθή Κόσμο

Η Σημασία του Διαλόγου και της Διπλωματίας σε Έναν Ασταθή Κόσμο
Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και γεωπολιτικές εντάσεις, ο διάλογος και η διπλωματία αποκτούν μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Παπαθανάσης, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, ανέδειξε την αναγκαιότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης των συγκρούσεων.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε τη σημασία της “Διαμεσολάβησης και του Διαλόγου”. Επισήμανε ότι ο διάλογος αποτελεί το θεμελιώδες βήμα για προληπτική διπλωματία, εκφράζοντας την πεποίθηση της Ελλάδας για την αξία της κατανόησης ανάμεσα σε αντίπαλες πλευρές. Ανέφερε επίσης ότι για την επιτυχία της “Επίλυσης Συγκρούσεων” απαιτούνται επαρκείς πόροι και προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστούν οι βασικές αιτίες των συγκρούσεων.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την ανάγκη υποστήριξης της “Διαμεσολάβησης”, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των μεσολαβητών σε πλαίσιο του ΟΑΣΕ. Στο τέλος της ομιλίας του, επεσήμανε τη σημασία της “Μετά-Συγκρουσιακής Αποκατάστασης”, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της δικαιοσύνης για την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης και ευημερίας. Έκλεισε με τη διαβεβαίωση ότι η συμβολή του ΟΑΣΕ είναι ζωτικής σημασίας στη διαχείριση των συγκρούσεων, τονίζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας στις αρχές της διαλογικής προσέγγισης και της διπλωματίας.

Πηγή: newsbomb.gr