Ημερίδα για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας και τις Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας

Ημερίδα για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας και τις Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας
Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», η οποία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από ομιλίες και παρουσιάσεις ειδικών που θα εξετάσουν την κρίσιμη τρέχουσα περίοδο για την ελληνική οικονομία, η οποία πλήττεται από αυξημένη αβεβαιότητα, γεωπολιτικές εντάσεις και οικονομική επιβράδυνση. Η ακρίβεια κλιμακώνεται, αφήνοντας πολλούς πολίτες να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Στον τομέα των παρουσιάσεων, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης, θα αναλύσει τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο Γιώργος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει έρευνα του ΚΕΠΕ αναφερόμενη στην εκτίμηση του δείκτη τιμών καταναλωτή με βάση το εισόδημα των νοικοκυριών, ενώ ο Στράτος Φαναράς και ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης θα εστιάσουν στην ακρίβεια και το κόστος ζωής μέσω έρευνας της Metron Analysis.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και συνεργασία με ειδικούς από τον τομέα της ενεργειακής πολιτικής και της στέγασης, οι οποίοι θα επισημάνουν τη σημασία της αντιμετώπισης της ακρίβειας και των ανισοτήτων μέσω πολιτικών που προστατεύουν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Η δεύτερη ενότητα της ημερίδας θα περιλαμβάνει μια συζήτηση με τρεις πρώην Υπουργούς Οικονομίας προοδευτικών κυβερνήσεων, οι οποίοι θα μοιραστούν τις προτάσεις τους για την ευρωπαϊκή σύγκλιση και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, καθώς και για την κρίση ακρίβειας.

Η υποψήφια Πρωθυπουργός του Νέου Λαϊκού Μετώπου, Lucie Castets, θα συμμετάσχει στη συζήτηση εστιάζοντας στις προοπτικές ανάπτυξης ενός κυβερνητικού προγράμματος που θα συνενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του.

Πηγή: newsbomb.gr