Μείωση Πληθωρισμού και Στρατηγικές Ανάπτυξης για Υψηλότερη Ποιότητα Ζωής

Μείωση Πληθωρισμού και Στρατηγικές Ανάπτυξης για Υψηλότερη Ποιότητα Ζωής
«Πέρυσι τέτοιον καιρό, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ήταν 10,4%, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο 3% και αν δεν είχαμε το λάδι 60% πάνω από πέρυσι, θα βρισκόταν στο 1%», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το καλοκαίρι υπήρξαν προϊόντα που οι τιμές τους μειώθηκαν, ωστόσο υπήρξαν και αγαθά που παρουσίασαν αύξηση, λόγω μεγαλύτερης ζήτησης, όπως είναι τα ψάρια.

Σχετικά με την απάντηση στις προκλήσεις της αγοράς, ο Υπουργός σημείωσε ότι παλεύουν με ένα τρίπτυχο: «Πρώτον, ζητάμε από τους επιχειρηματίες υπευθυνότητα, είναι καλό αυτό που κάνουν με τα 120 προϊόντα. Δεύτερον, η Πολιτεία προχωρά σε ελέγχους και τέλος, οι πολίτες θα πρέπει να αγοράζουν από εκεί που τους συμφέρει».

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. «Αν αυτό το έλλειμμα υποχωρήσει και οι εισαγωγές δεν υπερτερούν των εξαγωγών, θα έχουμε την δυνατότητα να μειώσουμε περισσότερο τους φόρους, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των εισοδημάτων και της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα «ρίξουμε 3 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία, κυρίως σε βιομηχανικές επενδύσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα», με ειδικό ενδιαφέρον για τις περιοχές που υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ και στις παραμεθόριες περιοχές. Τέλος, αναφέρθηκε στη ψηφιοποίηση και τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2025 για να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.

Πηγή: newsbomb.gr