Προστασία και Ενδυνάμωση των Καταναλωτών στην Ψηφιακή Εποχή

Προστασία και Ενδυνάμωση των Καταναλωτών στην Ψηφιακή Εποχή
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συμμετείχε στη Σύνοδο Υπουργών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Μαζί του ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Στην ομιλία του, εστίασε στην προστασία και την ενδυνάμωση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, τονίζοντας την ανάγκη για αξιοπιστία και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές.

Ανέφερε ότι είναι επιτακτική η δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών να καταπολεμούν τις αθέμιτες διαδικτυακές εμπορικές πρακτικές. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το ψηφιακό εργαλείο που έχει αναπτυχθεί από τις υπηρεσίες της Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών στην Ε.Ε., το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για την καταπολέμηση παραπλανητικών ανακοινώσεων μείωσης τιμών.

Ο Υπουργός τόνισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τους καταναλωτές από παραπλανητικές πρακτικές, επισημαίνοντας ότι από το κράτος έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ για διάφορες παραβιάσεις της αγοράς, όπως παραπλανητικές εκπτώσεις και αθέμιτη κερδοσκοπία.

Τέλος, ανέφερε την ανάγκη να διασφαλιστούν συνθήκες ισονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ κρατών, διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων και πολιτών για την επίτευξη ενός δικαιότερου κόσμου όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά.

Πηγή: newsbomb.gr