Ψηφιακή Πλατφόρμα Προγραμματισμού Εξετάσεων Οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής

Ψηφιακή Πλατφόρμα Προγραμματισμού Εξετάσεων Οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής έχει σχεδιαστεί με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών. Μέσω αυτής, οι υποψήφιοι οδηγοί, καθώς και οι υφιστάμενοι οδηγοί που επιθυμούν να επεκτείνουν τα διπλώματά τους, μπορούν πλέον να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά τις εξετάσεις τους, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία, κάτι που ίσχυε στο παρελθόν.

Η πλατφόρμα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, είναι προσβάσιμη από κινητά τηλέφωνα, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω της διεύθυνσης: https://drivingexams.attica.gov.gr. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την ημερομηνία και ώρα των εξετάσεών τους για αυξημένη ευκολία.

Από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας, πάνω από 700 σχολές οδηγών έχουν ήδη καταχωρηθεί. Τα αιτήματα για ραντεβού εξετάσεων έχουν ξεπεράσει τις 4.700, με το 62,2% να αναλογεί σε θεωρητικές και το 37,8% σε πρακτικές εξετάσεις. Ξεχωρίζουν οι περιοχές του Κεντρικού και Δυτικού Τομέα Αθηνών, ακολουθούμενες από τον Νότιο Τομέα Αθηνών, τον Πειραιά, τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Ανατολική Αττική, και τη Δυτική Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, εξήγησε ότι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, καταπολεμώντας τα φαινόμενα διαφθοράς και παρέχοντας διαφάνεια στους πολίτες. Υπογράμμισε πως οι πολίτες του λεκανοπεδίου θα επωφεληθούν από την απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς η πλατφόρμα προσφέρει μια φιλική και αξιόπιστη λύση.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε με την καθοδήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης, επισημαίνοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για έναν συνεχώς εξελισσόμενο εκσυγχρονισμό.

Πηγή: newsbomb.gr