Σφοδρή Κριτική Κοτζιά κατά Σπηλιωτόπουλου και Κασσελάκη για την Κατεύθυνση της Αριστεράς

Σφοδρή Κριτική Κοτζιά κατά Σπηλιωτόπουλου και Κασσελάκη για την Κατεύθυνση της Αριστεράς
Σφοδρή επίθεση κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εστιάζοντας κυρίως στον Στέφανο Κασσελάκη. Από τον σταθμό «ΑΘήνα 9,84», ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την αντίθεσή του προς τη στάση αυτού που αναφέρθηκε στην Αριστερά, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να τους βλέπω να μου κουνάνε το δάχτυλο και να μου λένε τι είναι και τι δεν πρέπει να είναι η Αριστερά».

Ο πρώην υπουργός σχολίασε με σκωπτικό ύφος την υποστήριξη που παρέχει ο Στέφανος Κασσελάκης στους Σπηλιωτόπουλο και τους ομοίους του, προσθέτοντας: «Καλά κάνει και τους έχει υποστηρικτές, αλλά ας τους κατεβάσει το δάχτυλο». Αναφερόμενος στη δική του αποχώρηση από το ΚΚΕ, σημείωσε: «Εγώ όταν έφυγα από το ΚΚΕ έγραψα άρθρο 25 σελίδων κι εξήγησα τους λόγους. Εκείνοι, ωστόσο, δεν εξήγησαν ποτέ τους λόγους που έφυγαν από τον Καραμανλή και τη ΝΔ».

Ο Νίκος Κοτζιάς καυτηρίασε επίσης τον ρόλο του Στέφανου Κασσελάκη στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν μπορεί να οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, επειδή «δεν είναι ο ίδιος Αριστερός και δεν ξέρει την ιστορία της Αριστεράς». Με χαρακτηριστική περιγραφικότητα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να μιλά για «κουκουλοφόρους στην Αριστερά», αναγνωρίζοντας ότι αυτοί ήταν οι δωσίλογοι που στέλνουν Έλληνες στο εκτελεστικό απόσπασμα των Γερμανών. Σημείωσε και την έλλειψη υπομονής του Κασσελάκη να διαβάσει κείμενα μεγαλύτερα από δύο παραγράφους.

Πηγή: newsbomb.gr